sobota, 1 września 2007

Chicken tex-mex

Dziś na obiad coś niby już wypróbowanego ale w nowym wydaniu :)

Warzywa (paprykę - żółta, czerwona, zielona - kroimy w paski, pieczarki w kostkę i wrzucamy na patelnię, dodajemy trochę kukurydzy) podduszamy na oleju, można dodać trochę przypraw lub ziół, w zależności od gustu.
 


Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, podsmażamy na drugiej patelni i dodajemy do warzyw. Wszystko razem jeszcze podduszamy przez kilka minut, mieszając co chwilę.
 
Posted by Picasa


Moja patelnia okazała się trochę za mała, więc przełożyłam kurczaka z warzywami do miski i wymieszałam z sosem:

Podstawą sosu creole są: cebula, papryka i seler, pikantne pomidory oraz przyprawy i zioła. Sos jest lekko pikantny i wyśmienity w smaku.

Najlepiej też odlać olej, który używaliśmy do smażenia.

Można podawać z ryżem lub frytkami:

 
Posted by Picasa


Smacznego!

Brak komentarzy: