wtorek, 12 lutego 2008
Cappucino
Ciasto:
8 jajek
2 szkl. cukru (można dodać trochę mniej ok 1 i 3/4 szkl )
1 szkl mąki
1 szkl mąki ziemniaczanej
1 op cappucino śmietankwego lub waniliowego (10 dkg)
1 łyżka proszku do pieczenia
Ubić białka
Dodać cukier, potem żółtka z 4 łżkami wody, dokładnie wymieszać
Nastepnie dodać mąkę z cappucino i proszkiem do pieczenia
Upiec 3 placki w temp ok 180-190 C
Ostudzić
Masa:
1/2 l śmietany kremówki (30%)
1 galaretka cytrynowa
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki cappucino
Ubić śmietanę
dodać cukier i cappucino oraz zimną (ale nie ściętą) galaretkę
Wymieszać
Przełożyć placki
placek - masa - placek - masa - placek - posypać cukrem pudrem
Przechowywać w lodówce
przepis by Beata :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz