Dziś na obiad coś niby już wypróbowanego ale w nowym wydaniu :)
Warzywa (paprykę - żółta, czerwona, zielona - kroimy w paski, pieczarki w kostkę i wrzucamy na patelnię, dodajemy trochę kukurydzy) podduszamy na oleju, można dodać trochę przypraw lub ziół, w zależności od gustu.
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, podsmażamy na drugiej patelni i dodajemy do warzyw. Wszystko razem jeszcze podduszamy przez kilka minut, mieszając co chwilę.
Moja patelnia okazała się trochę za mała, więc przełożyłam kurczaka z warzywami do miski i wymieszałam z sosem:
Podstawą sosu creole są: cebula, papryka i seler, pikantne pomidory oraz przyprawy i zioła. Sos jest lekko pikantny i wyśmienity w smaku.
Najlepiej też odlać olej, który używaliśmy do smażenia.
Można podawać z ryżem lub frytkami:
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz